Blues Lovers

ETUSIVU

LIITY

INFO

HISTORIA

TAPAHTUMIA

KUVIA

MEDIA & VIDEO

LINKIT

 

 

JACKIE VENSON (Austin, Texas)

Jukka Mäkinen & BluesLovers ylpeänä esittää:

JACKIE VENSON (Austin, Texas)

Down Home Kivi to 9.2.2017!

Suoraan huipulta! Kovassa nousussa oleva indie-bluestähti ensi vierailulla Kivessä!

Jackie Venson on texasilainen blueskitaristi, laulaja ja lauluntekijä. Hän syntyi Austinissa yhdeksänlapsisen perheen nuorimpana vuonna 1990 ja asuu edelleen syntymäkaupungissaan. Jackie opiskeli klassista pianonsoittoa yliopistossa, mutta vaihtoi koskettimet kitaraan, innostui bluesista ja rupesi kirjoittamaan omia kappaleita.

Valmistumisen jälkeen hän julkaisi kaksi EP-levyä ja debyyttipitkäsoiton The Light In Me. Syyskuussa ilmestyi uusin albumi Live At Strange Brew. Venson keikkailee säännöllisesti Pohjois-Amerikassa ja on tehnyt pari Euroopan kiertuetta.

 

Jackien musiikki on sekoitus todella kaunista laulua ja sähköistä, välillä räjähtävääkin kitarointia. Musiikin teoriaopinnot ja kiinnostus bluesiin sekoittuvat tyylikkäästi toisiinsa. Kun hakee tyylillistä vertailukohtaa, monet kriitikot mainitsevat Amy Winehousen ja Joss Stonen. Suomalaisittain mieleen tulee myös Erja Lyytinen, jolla on samanlainen koulutus- ja inspiraatiotausta. Austin on Texasin pääkaupunki ja myös bluesin kotikaupunki. Artistien välinen kilpailu on kovaa, mutta nuoresta iästään huolimatta Venson on erottunut joukosta. Yhtenä mittarina voi pitää legendaarista Antone's -klubia jossa hän on esiintynyt säännöllisesti.

Helmikuussa Jackie Venson saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. Keikat ovat Tampereella, Raumalla ja Helsingissä. Taustoittajina toimivat Olli Ontronen (rummut) ja Rauli Suuronen (basso). Odotettavissa on perinteitä kunnioittavaa mutta monimuotoisesti uudistunutta sielukasta bluesia. Näin Jackie itse kommentoi tulevaa kiertuettaan:

Tavoitteenani on jo pitkään ollut kiertää maailmaa ja nyt unelmani ovat pikku hiljaa toteutumassa. Olen todella innostunut Suomeen tulosta ensinnäkin koska en ole ollut siellä aikaisemmin ja toiseksi toivon saavani jakaa teille musiikkiani ja ystävyyttä.

Linkit:
Lost in time
Show my light
Always free
Homepage
Facebook

Down Home Kivi - Best Blues Club in town! Be there or be square

TERVETULOA!
LIPUT 25/20e (BL-JÄSENET)

Ovet 20.00. Showtime n. 21.30. Seinän takana olevan teatteriesityksen jälkeen! Kannattaa tulla ajoissa!

HUOM! Ennakkolippuja voi varata yhdistyksen s-postista – blueslovers.info(at)gmail.com. Varatut liput pitää lunastaa viimeistään klo 20.30 mennessä Kiven lipunmyynnistä. Paikan päällä voit liittyä BluesLovers ry:n jäseneksi. Saat keikkalipun jäsenhintaan ja nautit jäseneduista saman tien. Uusien jäsenten ilmoittautumisen voi myös suorittaa osoitteessa www.blueslovers.org/liity.html  sivulla on tarkat toimintaohjeet, sekä lueteltuna jäsenedut.

 

Blues Lovers | 2017 | blueslovers.info(at)gmail.com