Blues Lovers

ETUSIVU

LIITY

INFO

HISTORIA

TAPAHTUMIA

KUVIA

MEDIA & VIDEO

LINKIT

 

BluesLoversin tarina

Jussi Raulamo & friends Joukko bluesmusiikin ystäviä kokoontui Tampereen Tullikamarin Klubilla sunnuntai-iltapäivänä 17.12.1989 tarkoituksenaan synnyttää kaupunkiin bluesyhdistys. Synnytys sujui helposti, mutta nimen keksiminen vastasyntyneelle oli työn ja tuskan takana. Ryhmä päätti pitää pienen mietiskely- ja ideointitauon, kun ehdotukset olivat siihen mennessä olleet luokkaa "Pohjois-Hämeen Bluesyhdistys Hidas Blues ry". Hmm... Tupakkituokion ja aivojumpan jälkeen porukka kokoontui takaisin baarin kuulemaan, kun Waldemar Wallenius päästi suustaan sanat "Blues Lovers". Siinä se oli. Etuliitteeksi laitettiin vielä Pirkanmaan Bluesyhdistys ja toiminnan suunnittelua päästiin jatkamaan.

 

Ensimmäinen BluesLoversin järjestämä tapahtuma oli Klubi Blues 23-25. helmikuuta 1990. Tapahtumassa esiintyivät Dave Lindholm & Antero Jakoila -duo, Balls, Tortilla Flat, Hojas Blues Band sekä tamperelaiset Doobie Twisters, One O'clock Humph, Houserockin' Fenders ja Katariina & Kypsä Luumu. Loppuvuoden aikana yhdistys järjesti lisäksi klubi-iltoja noin kuukauden välein. Blues Loversin tapahtumat saivat mukavasti tilaa mediassa ja etenkin yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valitun Waldemarin Iso Musta & Pienet Mustat -ohjelmassa Radio 957:ssa.

Syksyllä 1990 aukesivat isommat ovet, kun chicagolainen liikemies ja blues- sekä bluegrassentusiaisti Chip Covington otti yhteyttä BluesLoversiin. Covington aikoi järjestää Suomessa Talviblues-kiertueen, jolla olisi mukana alan kovia nimiä Chicagon suunnalta. Neuvottelut tuottivat tulosta ja niinpä helmikuussa 1991 Tullikamarin Klubi Bluesissa musisoivat mm. Carey ja Lurrie Bell sekä Eddy Clearwater bändeineen. Tupa oli täynnä ja riemu katossa. TV 2 taltioi tapahtumassa yhden jakson Mikko Kuustosen isännöimään Q-Klubi -ohjelmasarjaan. Vuotta myöhemmin Covington toi Tampereelle Roosevelt "Booba" Barnesin, Billy Branchin ja Sons of The Blues -yhtyeen ja mm. Howlin' Wolfin, Muddy Watersin ja Otis Rushin bändeissä soittaneen saksofonisti Eddie Shawn. Ja taas oli meininki katossa.

Toki yhdistys järjesti Klubibluesin lisäksi edelleen tavallisiakin klubi-iltoja, joissa esiintyivät mm. Los Angelesin huuliharppuvirtuoosi William Clarke, kitaristit Mike Morgan, Roy Hytower ja Troy Turner yhtyeineen sekä alan kotimainen kärkikaarti. Suuren suosion ja myös median huomion saivat BluesLoversin Cajun Partyt, joissa oli tarjolla alan musiikin lisäksi cajunkeittiön herkkuja. Yhdistys järjesti myös jameja perjantaisin Laukontorin kupeessa sijainneessa Pub Armadassa. Vuoden 1992 Klubi Bluesin jälkeen Chip Covington vetäytyi hoitamaan perheyritystään ja Talviblues-kiertueet loppuivat. Tämä heijastui myös BluesLoversin toimintaan. Klubi-iltoja järjestettiin edelleen, mutta samoihin aikoihin bluesmusiikin suosio alkoi tyrehtyä. Yleisö ei käynyt enää sankoin joukoin bluesia kuuntelemassa ja BluesLoversin väki turhautui. Yhdistys kitkutteli vielä 1990-luvun puoliväliin, jolloin tamperelaiset musiikkiyhdistykset yhdistyivät ja Blues Loversin toiminta lopetettiin.

Ajat kuitenkin muuttuvat, onneksi. Bluesin suosio on ollut viime vuosina taas nousussa. Oli siis aika herättää BluesLovers unestaan ja ryhtyä toimeen. Kunhan vanha kone saadaan taas kunnolla käyntiin luvassa on klubi-iltoja, festareita, konserttimatkoja, koulutustapahtumia...

Tervetuloa mukaan: All aboard!

 

Alla on HARVINAISIA Klubiblues-julisteita 90-luvulta

 

Klubiblues Klubiblues Klubiblues

 

 

Blues Lovers | 2023 | blueslovers.info(at)gmail.com