Blues Lovers

ETUSIVU

LIITY

INFO

HISTORIA

TAPAHTUMIA

KUVIA

MEDIA & VIDEO

LINKIT

 

 

Carlos del Junco (CA)

Jukka Mäkinen & BluesLovers ylpeänä esittää:

Carlos del Junco (CA)

Down Home Kivi to 16.11.2017!

Huuliharpunsoiton Jimi Hendrix, kanadalainen huuliharppuvirtuoosi Carlos del Junco Kiven sisällä.

USA:n ja Euroopan harpistipiireissä Carlos del Junco rankataan maailman johtaviin nimiin erityisesti huuliharpunsoiton uudistajana. Kotimaassaan Kanadassa Carlos on voittanut lähes kaiken, mitä blues-harpisti vain voi voittaa. Aikaisemmalla Suomen kiertueella häntä on kuvailtu huuliharpun Jimi Hendrixiksi. Neljätoistavuotiaana ensimmäiset sävelet harpustaan taivuttanut Carlos opiskeli Paul Butterfieldin, Little Walterin ja Sonny Boy II:n, sekä meillä hieman tuntemattomamman David Burginin tyylejä. Hän jatkoi soittoaan erilaisissa bändikuvioissa bluesista fuusioon, opiskellen siinä sivussa kuvanveistäjäksi.

 

Vuonna 1993 hän osallistui Hohnerin huuliharpputehtaan järjestämiin maailmanmestaruuskilpailuihin ja voitti sekä blues- että jazz-sarjan. Carlos on tutkinut peräänantamattomasti huuliharpun ilmaisumahdollisuuksia ja huomasi, että diatonisen huuliharpun rajoituksia voi kiertää ylipuhallustekniikalla. Ylipuhaltamalla voi siis löytää ne puuttuvat "mustat koskettimet", joihin yleensä käytetään kromaattista huuliharppua eli hän pystyy soittamaan esim. c-duuriharpulla kromaattisesti.

Vuonna 1995 Carlos pääsi Chicagoon Bela Fleckin bändistä tutun Howard Levyn oppiin ja hioi omaa tyyliään. Tulosta kuultiin hänen seuraavana vuonna julkaisemallaan, live-levyllä "Just Your Fool". Hyvin alkanut yhteistyö kitaristivelho Kevin Breitin (mm. Cassandra Wilson, Norah Jones) kanssa jatkui loistavalla studiolevyllä "Big Boy" (1999). Albumilla Carlos muun muassa moduloi puoli sävelaskelta kerrallaan läpi kahdentoista sävellajin yhdellä c-duuriharpulla kappaleessa Robert Johnsonille omistetussa kappaleessa "Heaven's Where You'll Dwell". Carlosin viimeisin levytys on Sheepdog-yhtyeen kitaristi-laulajan Jim Bowskillin kanssa tehty duo-levytys. Kuubalaisen syntyperänsä mukana saatu rytminen ja melodinen kekseliäisyys ovat niitä Carlosin valtteja, jotka erottavat hänet vanhoja likkejä kelaavista rivimiehistä.

Down Home Kiven keikalla Carlos del Juncon taustakokoonpanossa nähdään maamme groove-tietoisinta roots-miehistöä.

Carlosin soitto on hyvin rouhevaa juurihoitoa, jossa on country-bluesille ominaista polyrytmisyyttä, New Orleans-rytmiikkaa, lattarisävyjä ja musiikillista ilottelua aina Sonny Boy Williamsonin riffeistä Beethovenin viulukonserttositaattiin.

Carlos del Junco - laulu, huuliharppu
Tommi Laine - kitarat
Ville Rauhala - basso
Juppo Paavola - rummut ja lyömäsoittimet

Linkit:
Lil'Laptop
Just your fool
B Thing intro
Facebook
Homepage

Down Home Kivi - Best Blues Club in town! Be there or be square

TERVETULOA!
LIPUT 20/18e (BL-JÄSENET)

Ovet 20.00. Showtime n. 21.30. Seinän takana olevan teatteriesityksen jälkeen! Kannattaa tulla ajoissa!

HUOM! Ennakkolippuja voi varata yhdistyksen s-postista - blueslovers.info(at)gmail.com. Varatut liput pitää lunastaa viimeistään klo 20.30 mennessä Kiven lipunmyynnistä. Paikan päällä voit liittyä BluesLovers ry:n jäseneksi. Saat keikkalipun jäsenhintaan ja nautit jäseneduista saman tien. Uusien jäsenten ilmoittautumisen voi myös suorittaa osoitteessa www.blueslovers.org/liity.html  sivulla on tarkat toimintaohjeet, sekä lueteltuna jäsenedut.

 

Blues Lovers | 2017 | blueslovers.info(at)gmail.com